Berlinul anunță o discuție telefonică Scholz-Putin despre criza ucraineană luni după-amiază

  • 21 Februarie 2022 13:45
Berlinul anunță o discuție telefonică Scholz-Putin despre criza ucraineană luni după-amiază

Cancelarul german Olaf Scholz va avea luni o discuție telefonică cu președintele rus Vladimir Putin cu privire la criza ucraineană, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, transmit AFP și Reuters, citat de AGERPRES.

Olaf Scholz 'va discuta din nou prin telefon cu președintele rus la sfârșitul după-amiezii de astăzi (luni - n.r.), ceea ce este strâns legat și convenit cu președintele francez' Emmanuel Macron, a indicat purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit într-un briefing de presă la Berlin.

Hebestreit a mai afirmat că intensificarea conflictului între Rusia și Ucraina a condus la 'o situație extrem de periculoasă'.

În ce privește impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei, acestea vor fi aplicate în cazul unor noi încălcări teritoriale în Ucraina, a adăugat purtător de cuvânt, precizând că partenerii occidentali vor decide ce anume constituie încălcări teritoriale.

Potrivit unei alte știri difuzate de Reuters, miniștrii de externe ai celor trei state baltice - Estonia, Letonia și Lituania - vor vizita împreună Ucraina în această săptămână în semn de solidaritate cu această țară.

Cei trei miniștri se vor afla în Ucraina de miercuri până vineri, a anunțat pe Twitter șeful diplomației letone, Edgars Rinkevics. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău