Berlinul a decretat stare de urgență climatică

  • 11 Decembrie 2019 12:25
Berlinul a decretat stare de urgență climatică

Senatul Berlinului a decretat marți "stare de urgență climatică" pentru capitala Germaniei, deschizând astfel calea spre noi eforturi de a acționa în vederea combaterii efectelor generate de schimbările climatice, informează DPA, potrivit Agerpres.

"Am scos în evidență faptul că vrem să depășim obiectivele noastre actuale privind scăderea emisiilor de dioxid de carbon cu 85% comparativ cu nivelurile din 1990", a declarat primarul Berlinului, Michael Mueller, în urma sesiunii Senatulu

"Vrem să obținem în mod semnificativ mai mult decât acest 85%", a adăugat el, chiar dacă în decizia Senatului nu se vorbește despre un procent concret.

Senatoarea Regine Guenther, care conduce Departamentul pentru mediu al Senatului și a redactat decizia, a dorit să includă un obiectiv de cel puțin 95% înainte de 2050, însă nu a putut să asigure o majoritate de voturi pentru aprobarea acestei rezoluții.

Prin decizia sa, Berlinul merge pe urmele multor municipalități din întreaga lume - inclusiv circa 50 din Germania -, care au declarat situații de urgență climatică.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău