Berea ar putea să își piardă efervescența deoarece pandemia reduce livrările de CO2

  • 18 Aprilie 2020 15:15
Berea ar putea să își piardă efervescența deoarece pandemia reduce livrările de CO2

Diminuarea livrărilor de dioxid de carbon de la instalațiile de producția a etanolului a dat naștere la îngrijorări cu privire la apariția unei crize de aprovizionare cu bere, băuturi răcoritoare și apă minerală în SUA, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

 

Berarii și producătorii de băuturi răcoritoare utilizează dioxid de carbon, sau CO2, pentru carbonizare, un proces care conferă efervescență berii și băuturilor răcoritoare. Producătorii de etanol sunt un furnizor cheie de CO2 pentru industria alimentară, deoarece captează acest gaz, care este un produs secundar rezultat în procesul de producție a etanolului, și îl vând în cantități mari.

Însă în ultima vreme producția de etanol, care în SUA este amestecat în benzină, a suferit o scădere dramatică din cauza scăderii cererii pentru combustibili, în contextul pandemiei de COVID-19. În SUA cererea de benzină a scăzut cu peste 30%.

Diminuarea producției de etanol afectează livrările de CO2 pentru industria alimentară, în condițiile în care 34 din cele 45 de fabrici de etanol din SUA au diminuat sau chiar au oprit producția, susține directorul Asociației producătorilor de combustibili regenerabili, Geoff Cooper.

La rândul său, directorul Asociației berarilor din SUA, Bob Pease spune că furnizorii de CO2 pentru industria berii au majorat prețurile cu aproximativ 25%, ca urmare a reducerii ofertei. Această Asociație îi reprezintă pe mici producători de bere artizanală din SUA, care își asigură aproximativ 45% din necesarul de CO2 de la producătorii de etanol.

""Problema se agravează. În fiecare zi auzim de la membri noștri despre această problemă" spune Bob Pease, care se așteaptă ca unii berari să înceapă să reducă producția în două-trei săptămâni.

Sursa:Agerpres

Într-o scrisoare trimisă la începutul acestei luni vicepreședintelui SUA, Mike Pence, Asociația producătorilor de gaze comprimate din SU a estimat că producția de CO2 a scăzut cu aproape 20% și până la mijlocul acestei luni ar putea scădea cu 50%, în absența unor măsuri de sprijin.

Producătorii de carne suferă și ei de pe urma acestei probleme, deoarece utilizează CO2 în procesarea, ambalarea, conservarea și livrarea cărnii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău