BERD: vizită virtuală pentru un ajutor sesizabil

  • 18 Octombrie 2021 17:59
BERD: vizită virtuală pentru un ajutor sesizabil

„Reformă și reziliență” – este genericul vizitei virtuale de două zile pe care o echipă a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) o derulează în Republica Moldova. Echipa reunită în „Board Connect” – Consiliul Conectării are misiunea de a se documenta privitor la noua agendă de reformă a țării și la efortul guvernului de a consolida reziliența în condițiile efectelor pandemiei de COVID-19, transmite IPN cu referință la un comunicat al BERD.

Reprezentanții acționarilor băncii europene, care până în prezent a investit în Republica  Moldova peste 1,4 miliarde de euro, prin 146 de proiecte, se vor întâlni cu factori de decizie din administrația țării, din întreprinderi și organizații ale societății civile. Reprezentanții Consiliului BERD vor avea întrevederi cu premierul Natalia Gavrilița , cu vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, cu Sergiu Gaibu, ministru al economiei, cu Dumitru Budeanschi, ministru al finanțelor și cu Octavian Armașu, guvernatorul Băncii Naționale.

Reprezentanții BERD vor purta discuții virtuale cu reprezentanți ai instituțiilor financiare-cheie din Moldova și ale câtorva întreprinderi mici și mijlocii care au beneficiat de sprijinul BERD, precum și cu directori de opinie din cadrul organizațiilor societății civile din țară.

BERD este o bancă multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat și inițiativa antreprenorială în 38 de economii. BERD este deținută de 69 de țări, precum și de UE și BEI. Investițiile BERD vizează transformarea economiilor din regiunile sale competitive, incluzive, bine guvernate, ecologice, rezistente și integrate. În afară de sprijin financiar, banca a oferit servicii de consultanță pentru mai mult de 1000 de firme moldovenești, ajutându-le să-și îmbunătățească performanțele și să crească.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău