BERD va oferi un grant de 2 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de încălzire a clădirilor din Bălți

  • 02 Noiembrie 2022 16:00
BERD va oferi un grant de 2 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de încălzire a clădirilor din Bălți

Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va oferi un grant în valoare de 2 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de livrare a apei calde menajere și implementarea sistemului de distribuție pe orizontală a agentului termic în blocurile de locuit din municipiul Bălți, transmite Radio Chișinău.

Guvernul a avizat pozitiv, astăzi, 2 noiembrieproiectul de lege privind ratificarea Acordului de grant între Republica Moldova și BERD în vederea realizării proiectului „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți – Faza II”, semnat la 5 octombrie 2022, la Chișinău.

În urma implementării Proiectului, vor fi instalate puncte termice individuale în 166 de blocuri de locuit, iar în 296 - va fi modernizat sistemul de distribuție pe orizontală a agentului termic și a apei calde menajere.

Totodată, este prevăzută construirea colectoarelor de căldură și implementarea distribuției de căldură, modernizarea instalațiilor de tratare a apei pentru a asigura operațiuni fiabile și automatizate, introducerea sistemului digitalizat de detectare a scurgerilor de agent termic sau a defecțiunilor echipamentelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău