BERD se declară interesat de dezvoltarea proiectului "Moldova IT Park"

  • 25 Decembrie 2018 10:34
BERD se declară interesat de dezvoltarea proiectului

Reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) se declară interesați de proiectul de infrastructură fizică pentru primul parc IT - "Moldova IT Park" și apreciază strategia Ministerului Economiei și Infrastructurii în dezvoltarea sectorului de tehnologii informaționale din R.Moldova.

Acest subiect a fost discutat în cadrul unei întrevederi a reprezentanților BERD cu ministrul Chiril Gaburici.

"În acest an a fost creat primul parc IT - "Moldova IT Park", care, în prezent, înregistrează peste 300 companii IT, dintre care 87 de companii cu capital străin, 71 de companii nou create, 5900 de angajați, salarii între 23 mii și 220 mii lei. Și nu vrem să ne oprim aici", a spus Chiril Gaburici.

Potrivit ministrului, în cadrul unui parteneriat public-privat, se planifică construirea a 50 mii metri pătrați de infrastructură fizică pentru Parcul IT.

"Acest lucru va face Republica Moldova o destinație și mai atractivă pentru afacerile IT, va înregistra în continuare interes sporit nu doar pe plan național, dar și din partea investitorilor străini", se spune într-un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Potrivit datelor ministerului, cifra de afaceri în domeniul IT a crescut cu câte 50% în anul 2016 si 2017, iar volumul exporturilor a crescut cu 68%.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău