Benjamin Netanyahu: ”Identitatea istorică și națională” a Israelului este recunoscută

  • 06 Decembrie 2017 13:58
Benjamin Netanyahu: ”Identitatea istorică și națională” a Israelului este recunoscută

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat miercuri că ''identitatea istorică și națională'' a Israelului este recunoscută, făcând referire la așteptata decizie a președintelui american Donald Trump de a recunoaște oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului, transmite dpa.

"Identitatea noastră istorică și națională are parte de recunoașteri importante în fiecare zi, dar în mod special astăzi", a spus Netanyahu într-o înregistrare video postată pe contul său de Facebook.

"Bineînțeles că voi spune mai multe pe parcursul zilei în legătură cu subiectul privind Ierusalimul", a adăugat el.

Într-un discurs susținut anterior la o conferință diplomatică, Netanyahu nu făcuse nicio mențiune în legătură cu chestiunea Ierusalimului.

Președintele american Donald Trump ar urma să recunoască miercuri Ierusalimul drept capitală a Israelului, în sens contrar deceniilor de prudență americană în acest dosar și în ciuda avertismentelor liderilor din regiune, care se tem de o izbucnire a violențelor.

Liderul de la Casa Albă va ordona totodată pregătirea transferului Ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim. El nu va fixa totuși calendarul acestei mutări care ar urma să dureze ani, dată fiind necesitatea de a găsi un amplasament, de a finanța și a construi un nou sediu.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău