Benjamin Netanyahu: Decizia Iranului privind sporirea capacităților de îmbogățire a uraniului vizează distrugerea Israelului

  • 05 Iunie 2018 16:51
Benjamin Netanyahu: Decizia Iranului privind sporirea capacităților de îmbogățire a uraniului vizează distrugerea Israelului

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a denunțat marți anunțul Iranului de a demara un plan de dezvoltare a capacității sale de îmbogățire a uraniului și a reafirmat că Teheranul încearcă să obțină arma nucleară pentru a distruge Israelul, relatează AFP.

„Ayatollahul Khamenei, liderul suprem al Iranului, a declarat în urmă cu două zile că intenția sa este de a distruge statul Israel. El a explicat ieri (luni) cum va proceda: prin îmbogățirea uraniului fără restricții pentru a construi un arsenal nuclear”, a afirmat Netanyahu la Paris, într-o înregistrare video postată pe rețelele sociale.

'Nu suntem surprinși. Vom împiedica Iranul să obțină arme nucleare', a adăugat el.

Iranul a anunțat marți că a adus la cunoștința Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) planul său de a crește numărul centrifugelor care servesc la îmbogățirea uraniului.

Îmbogățirea uraniului permite producerea de combustibil pentru centralele nucleare. Uraniul puternic îmbogățit poate de asemenea ajuta la fabricarea unei bombe atomice. Iranul dă asigurări însă că activitățile sale nucleare sunt dezvoltate în scop civil.

Ayatollahul Ali Khamenei a postat duminică un mesaj pe Twitter în care afirma că Israelul este o 'tumoare canceroasă' în Orientul Mijlociu, care trebuie 'eradicată'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău