Benjamin Netanyahu cere Europei să fie mai dură în privința Iranului după tentativa diplomatului iranian într-un atac cu bombă

  • 05 Iulie 2018 08:39
Benjamin Netanyahu cere Europei să fie mai dură în privința Iranului după tentativa diplomatului iranian într-un atac cu bombă

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a cerut ieri Europei să adopte o poziție mai dură împotriva Iranului după ce un diplomat iranian a fost arestat, fiind suspectat de participare la un complot privind atacarea unui grup de opoziție iranian din Franța.

Un diplomat iranian din Austria a fost reținut în Germania, facând parte dintr-un grup de patru persoane arestate, fiind suspectate că plănuiau un atac cu bombă la reuniunea Consiliului Național al Rezistenței Iraniene (NCRI).

"Nu a fost o coincidență că acest atac a fost dejucat", a declarat Netanyahu în timpul unui discurs susținut în nordul Israelului. Premierul israelian a precizat că presupusul complot ce se desfășura când președintele Hassan Rouhani se afla în Europa, căutând să protejeze beneficiile economice ce rezultă din acordul nuclear pe care l-a abandonat SUA, a fost "un exemplu al ipocriziei fără de margini a Iranului".

Iranul a anunțat că nu are nicio legătură cu acel complot pe care l-a calificat "o înscenare", operațiune derulată de personaje din cadrul Consiliului Național al Rezistenței Iraniene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău