Benjamin Netanyahu ar urma să se întâlnească la Soci cu Vladimir Putin

  • 09 Septembrie 2019 10:35
Benjamin Netanyahu ar urma să se întâlnească la Soci cu Vladimir Putin

Premierul Benjamin Netanyahu ar urma să se întâlnească joi, la Soci, cu președintele rus Vladimir Putin.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu intenționează să se întâlnească în această săptămână cu președintele rus, Vladimir Putin. Netanyahu a declarat recent că se fac pregătiri pentru organizarea unui summit trilateral la Ierusalim cu miniștrii apărării american, rus și israelian pentru discutarea retragerii forțelor iraniene din Siria.

Premierul Benjamin Netanyahu ar urma să se întâlnească joi la Soci cu președintele rus Vladimir Putin, doar cu cinci zile înaintea alegerilor legislative din Israel, pentru întărirea cooperării în materie de securitate între cele două țări. Netanyahu s-a referit la coordonarea militară, pentru a se evita o coliziune, pe fondul activităților Iranului în regiune și a mandatarilor regimului de la Teheran.

Ultima oară s-a întâlnit cu Putin în aprilie, cand i-a mulțumit pentru ajutorul acordat în vederea recuperării rămășițelor pământești ale sergentului Baumel, disparut în războiul din Liban. Deplasarea în Rusia ar fi a doua vizită în străinătate în interval de o săptămână. Zilele trecute, la Londra, Netanyahu s-a întâlnit cu omologul său britanic, secretarul apărării britanic și secretarul american al apărării. Discuțiile s-au axat pe Iran și organizația teorirstă Hezbollah, finanțată și înarmată de regimul de la Teheran.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău