Beneficiile sfeclei pentru organism
-
05 Septembrie 2016 18:06
Sfecla roșie este una dintre cele mai populare legume, denumită pe bună dreptate "superaliment".
Ea este bogată în vitamina B, fier, magneziu, mangan și potasiu. Fiartă, în suc sau salată, sfecla roșie este o sursă de sănătate.
Grecii antici au folosit-o ca aliment pentru a vindeca diverse afecțiuni. Sfecla roșie vindecă inflamațiile pielii, infecțiile și febra.
Medicii medievali din Europa au descoperit că sfecla roșie tratează cu succes bolile de sânge, reducând riscul bolilor cardiovasculare. Doar o ceașcă de suc de sfeclă pe zi este suficientă pentru a avea inima sănătoasă și corpul plin de vitalitate. Ea influențează în mod pozitiv tensiunea arterială și reduce riscul de obstrucție a vaselor de sânge, îmbunătățind activitatea creierului.
Sucul de sfeclă ajută la reducerea stresului. De asemenea, sfecla are influențe pozitive asupra stomacului, reglând activitatea motorie gastrică.