Beneficiile cooperării transfrontaliere, discutate în cadrul unei conferințe naționale

  • 20 Aprilie 2017 21:21
Beneficiile cooperării transfrontaliere, discutate în cadrul unei conferințe naționale

Oportunitățile oferite de programele de cooperare transfrontalieră ale Uniunii Europene eligibile pentru Republica Moldova, condițiile de aplicare, dar și noile modalități de stabilire a parteneriatelor au fost prezentate astăzi, 20 aprilie, în cadrul celei de-a cincea ediții a conferinței naționale „Cooperarea transfrontalieră: beneficiile frontierelor comune pentru anii 2014-2020”, organizată la Chișinău.

Prezentă la eveniment, secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, a spus că respectivele programe sunt avantajoase în special pentru cetățeni. „Fiecare proiect realizat este o istorie de succes și o victorie a unui parteneriat stabil ce oferă un cadru favorabil pentru extinderea cooperării între țările participante, pregătind terenul pentru o implicare dinamică în proiecte ambițioase de aliniere la standardele europene”, a menționat Lilia Palii.

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a declarat că proiectele de cooperare transfrontalieră și asistența oferită în acest domeniu reflectă importanța pe care UE o acordă împărtășirii oportunităților cu vecinii săi.

Evenimentul a fost organizat de Cancelaria de Stat, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și cu suportul Agenției Austriece pentru Dezvoltare. La acesta au participat beneficiarii programelor de cooperare transfrontalieră în Republica Moldova, reprezentanții structurilor de management din cadrul programelor și organizațiile active în domeniul dezvoltării regionale și cooperării transfrontaliere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău