Beneficiile Acordului de Asociere, discutate în cadrul unei lecții publice la Biblioteca Națională

  • 03 Aprilie 2018 16:59
Beneficiile Acordului de Asociere, discutate în cadrul unei lecții publice la Biblioteca Națională

Studenți de la Relații Internaționale, din cadrul mai multor universități, au participat marți, 3 aprilie, la o lecție publică despre beneficiile Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat de către Centrul Pro-European de Servicii și Comunicare al Bibliotecii Naționale.

Elena Pintilei, directorul general al Bibliotecii Naționale, a spus că Acordul de Asociere este un subiect actual, ținând cont și de faptul că Moldova este pe calea să introducă vectorul de integrare europeană în Constituție. „Acest lucru ne face să actualizăm toată informația pe care o deținem și să o punem în valoare prin diferite evenimente. Astfel realizăm și politicile statului, dar și un obiectiv al Bibliotecii Naționale: informarea populației”, a spus Elena Pintilie, citată de IPN.

Potrivit directoarei, subiectul integrării europene este prezent practic în toate activitățile Bibliotecii Naționale. „Permanent studiem politicile europene ca să ne reorientăm activitatea către tânăra generație, care este viitorul nostru”, a menționat Elena Pintilei.

Despre beneficiile Acordului de Asociere tinerilor le-a vorbit Iulian Groza, fost viceministru al afacerilor externe și integrării europene, în prezent director al Institutului de Politice și Reforme Europene. Acordul de Asociere, în decurs de zece ani de la semnare, permite țării semnatare să se ridice la nivelul unui stat care poate tinde să negocieze aderarea la UE. Expertul le-a mai spus tinerilor că Acordul de Asociere, care îl cuprinde și pe cel de Comerț Liber, urmărește asocierea politică și economică a Republicii Moldova. Acordul de Asociere include angajamentele asumate de către o țară semnatară privind funcționarea în interesul cetățeanului a statului de drept și a instituțiilor publice. Pentru Republica Moldova, spune expertul, Acordul de Asociere înseamnă modernizarea țării și un trai decent pentru cetățeni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău