Beneficiarii indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă și a indemnizațiilor pentru copii își pot ridica banii

  • 13 Mai 2021 08:43
Beneficiarii indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă și a indemnizațiilor pentru copii își pot ridica banii

Casa Națională de Asigurări Sociale informează că a fost finanțată prima tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă în valoare de 72 milioane de lei. De asemenea, CNAS continuă finanțarea prestațiilor sociale pentru anumite categorii de cetățeni.

Astfel, au fost alocate mijloace bănești în mărime de  24 milioane de lei pentru indemnizațiile unice la nașterea copilului, 27,1 milioane de lei - pentru indemnizațiile pentru îngrijirea  copiilor până la vârsta de 2 ani persoanelor neasigurate, 121 milioane de lei - pentru indemnizațiile pentru creșterea copiilor persoanelor asigurate.

De asemenea, au fost finanțate indemnizațiile lunare de suport pentru creșterea copiilor gemeni cu 1,1 milioane de lei și indemnizațiile paternale cu 1,9 milioane de lei, precum și ajutorul social în valoare de 62 milioane de lei.

CNAS menționează că beneficiarii își pot ridica banii de la instituțiile bancare sau de la oficiile poștale, indiferent de locul de domiciliu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău