Beneficiarii de pensii și alocații sociale își pot ridica banii de pe carduri

  • 04 Aprilie 16:48
Beneficiarii de pensii și alocații sociale își pot ridica banii de pe carduri

Beneficiarii de pensii și alocații sociale care dețin carduri bancare își pot ridica banii. Casa Națională de Asigurări Sociale a transferat mijloace financiare în valoare de 1166,4 milioane lei pentru plățile respective, transmite IPN.

Totodată, beneficiarii de pensii stabilite și achitate în baza prevederilor acordurilor internaționale  în domeniul securității sociale își vor putea ridica banii din instituțiile financiare contractante de pe teritoriul altor state pe parcursul lunii aprilie.

Persoanele care au dreptul la pensie pentru limită de vârstă sau la pensie pentru  dizabilitate pot depune cererile online, prin intermediul serviciului electronic „e-Cerere. Stabilire pensie” de pe pagina-web oficială a CNAS www.cnas.gov.md, cu aplicarea semnăturii electronice, precizează un comunicat de presă CNAS.

La 1 aprilie, pensiile s-au indexat cu 13,94% (pentru partea pensiei care nu depășește 9 900 de lei). După indexare, pensia minimă pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare  constituie 2278,80 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,74
Cer fragmentat
Umiditate:66 %
Vint:5,66 m/s
Sat
25
Sun
26
Mon
25
Tue
26
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău