Belgia vine cu ajutor umanitar pentru refugiații din Ucraina

  • 13 Aprilie 2022 18:00
Belgia vine cu ajutor umanitar pentru refugiații din Ucraina

Belgia acordă un ajutor umanitar în valoare de peste 200 de mii de euro pentru refugiații din Ucraina care se află pe teritoriul Republicii Moldova. Donația conține corturi, chituri sanitare, generatoare de energie electrică. Generatoarele au fost deja distribuite stațiilor de pompieri și salvatori, a anunțat președintele țării, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă susținută în comun cu Alexander de Croo, premierul Belgiei, transmite IPN.

Șefa statului a menționat că în prezent pe teritoriul Republicii Moldova se află peste 90 de mii de ucraineni care au fugit din calea războiului, iar jumătate dintre ei sunt copii.

Legat de cooperarea moldo-belgiana, Maia Sandu a precizat că în Republica Moldova activează 152 de companii cu capital belgian. Au fost semnate 32 de tratate bilaterale, în învățământ, cultură, muncă, transport rutier și securitate socială. „Ne dorim parteneriate și în sferele justiție, combaterea corupției, recuperarea bunurilor furate”, a declarat președintele.

La rândul său, premierul Belgiei, Alexander de Croo, a spus că în viitorul apropiat urmează a fi semnat un acord moldo-belgian privind colaborarea polițienească.

Acum o lună, s-au împlinit 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Regatul Belgiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău