Belgia | Serverele Ministerului de Interne au fost ținta unui atac cibernetic de amploare

  • 26 Mai 2021 08:55
Belgia | Serverele Ministerului de Interne au fost ținta unui atac cibernetic de amploare

Ministerul de Interne belgian a fost vizat de un atac ''cibernetic, bine țintit'', dar autorii nu au putut avea acces la datele cele mai sensibile, a anunțat marți un purtător de cuvânt, pentru postul public de televiziune RTBF, transmite AFP.

Directorul de comunicare al Serviciului public de interne belgian (SPF), Olivier Maerens, a evocat o operațiune de ''spionaj cibernetic'', însă a precizat că atacatorii nu au reușit să acceseze datele cele mai sensibile păstrate în servere bine protejate.

Parchetul federal belgian a lansat o anchetă pentru a afla originea și circumstanțele atacului cibernetic, natura datelor piratate și eventuala implicare a unui stat străin.

Atacul a fost descoperit în luna martie, dar a început în 2019, potrivit experților belgieni.

La începutul lunii mai, un atac masiv a țintit rețeaua Belnet, care conectează instituțiile de învățământ superior, centrele de cercetări și administrațiile publice din Belgia.

Operațiunea desfășurată contra computerelor SPF nu a avut în vedere o cerere de răscumpărare, ci a fost ''mai complexă, bine țintită, ceea ce duce cu gândul la spionaj'', au indicat mai mulți experți contactați de RTBF.

''Au fost luate măsuri de urgență pentru a stopa accesul atacatorului'', a explicat Olivier Maerens, care a adăugat că securitatea serverelor a fost consolidată.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
21,86
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:5,36 m/s
Sat
14
Sun
16
Mon
12
Tue
12
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău