Belgia respinge solicitările Italiei și Olandei de a prelua pacienți temându-se de suprasaturarea sistemului medical

  • 26 Martie 2020 16:29
Belgia respinge solicitările Italiei și Olandei de a prelua pacienți temându-se de suprasaturarea sistemului medical

Belgia a anunțat joi că nu va accepta pacienți cu coronavirus din alte țări, în urma unor solicitări în acest sens venite din partea Italiei și Olandei, până când nu se depășește vârful epidemiei de COVID-19 și nu va mai exista pericolul saturării spitalelor belgiene, relatează joi agenția EFE, citată de Agerpres și Digi24.

Spitalele belgiene încă au o marjă, dar se tem că în curând vor ajunge la saturare în urma creșterii numărului cazurilor de infectare cu coronavirus și al pacienților care au nevoie de terapie intensivă, au explicat surse din cadrul guvernului belgian.

„Dacă la un moment dat ne vor lipsi paturi de spital și vom fi acceptat cereri din străinătate, cu greu vom putea explica acest lucru” rezidenților din Belgia, remarcă una dintre aceste surse pentru cotidianul De Tijd.

Totuși, dacă Belgia - care și-a închis granițele și se învecinează cu Franța, Olanda, Germania și Luxemburg - va atinge vârful epidemiei înaintea altor țări, atunci va putea oferi paturi de spital pacienților din alte țări în funcție de posibilitățile sistemului ei medical, adaugă sursele guvernamentale belgiene.

Belgia avea joi confirmate 6.235 de cazuri de COVID-19, cu 1.298 mai multe față de ziua anterioară, în timp ce numărul deceselor a crescut cu 42, ajungând la 220.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău