Belgia intră în carantină totală pentru a salva sistemul sanitar. Familiile vor avea dreptul doar la o vizită pe săptămână

  • 31 Octombrie 2020 09:54
Belgia intră în carantină totală pentru a salva sistemul sanitar. Familiile vor avea dreptul doar la o vizită pe săptămână

Belgia intră de duminică în carantină totală, timp de o lună, pe fondul crizei de personal medical și a paturilor de la ATI. Spitalele și laboratoarele de testare și-au depășit capacitatea, iar numărul internărilor zilnice se dublează la fiecare opt zile, relatează Mediafax, preluat de Digi24.ro

În ciuda faptului că este una dintre cele mai bogate țări și are unul dintre cele mai puternice sisteme de sănătate din Europa, națiunea de 11 milioane de locuitori, care găzduiește principalele instituții ale Uniunii Europene și sediul NATO, are a treia cea mai mare rată a mortalității cauzate de coronavirus pe plan mondial (raportată la numărul populației), fiind depășită doar de San Marino și Peru, potrivit datelor Universității John Hopkins. 

Țara riscă să rămână fără paturi de terapie intensivă disponibile până la sfârșitul săptămânii viitoare, după ce numărul pacienților cu Covid-19 tratați în unitățile de terapie intensivă a crescut de la 525 pe 21 octombrie, la 1.057, joi.

Restricțiile care intră în vigoare

Belgia se regăsește din nou în epicentrul dezastrului pandemic, iar pentru a stopa fluxul internărilor în spitale, autoritățile au anunțat, vineri, o serie de restricții. Printre acestea se află închiderea tuturor magazinelor neesențiale, precum și interzicerea parțială a vizitelor la familie și prieteni. Telemunca va fi obligatorie în cazul tuturor activităților unde se poate aplica.

Școlile vor rămâne, de asemenea, închise timp de două săptămâni.

Restricțiile de circulație pe timpul nopții erau deja în vigoare, iar barurile și restaurantele au fost închise încă de la începutul acestei luni.

Măsurile vor intra în vigoare începând de duminică, 1 noiembrie, și vor fi revizuite peste o lună. Unele restricții - cum ar fi închiderea magazinelor neesențiale și a saloanelor de coafură - rămân însă în vigoare până la jumătatea lunii decembrie.

Fiecărei familii i se va permite o singură vizită în fiecare săptămână, în timp ce celor care locuiesc singuri li se va permite să vadă o singură persoană.

Germania și Franța au intrat primele în carantină, parțial similară cu cea din primăvară, cu singura excepție că nu s-au închis școlile.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău