Belgia ar putea fi obligată să revină la lockdown total, ca în martie

  • 20 Octombrie 2020 14:33
Belgia ar putea fi obligată să revină la lockdown total, ca în martie

Belgia ar putea fi nevoită să impună din nou lockdown total, la fel ca în lunile martie și aprilie, spune un reputat virusolog belgian. Sute de persoane sunt zilnic internate în spitale, iar numărul de cazuri de Covid-19 a explodat.

"Într-un astfel de caz, am fi nevoiți să luăm în considerare măsuri și mai restrictive, care ar însemna un 'lockdown' ca cel impus în martie și aprilie", a spus Yves Van Laethem pentru La Derniere Heure.

Van Laethem, care susține conferințele naționale de presă privind situația legată de COVID-19, a spus că numai un eventual vaccin sau un tratament eficient ar ajuta la oprirea pandemiei.

În contextul în care cazurile se înmulțesc rapid în Europa, Irlanda a impus luni unele dintre cele mai dure restricții de pe continent, iar Țara Galilor urmează să înceapă vineri un 'lockdown' de două săptămâni.

Duminică, ministrul Sănătății din Belgia, Frank Vandenbroucke, a declarat că întreaga capitală Bruxelles și regiunea sudică Valonia sunt "aproape de un tsunami", situația sanitară fiind cea mai gravă din Europa.

El a precizat că un tsunami ar însemna că autoritățile au pierdut controlul situației și că procedurile de sănătate care nu sunt legate de COVID-19 vor trebui amânate.

Belgia, țară cu 11 milioane de locuitori, a raportat luni o medie zilnică de 7.876 de noi infecții, 252 de spitalizări și 30 de decese în săptămâna încheiată la 15 octombrie.

În timpul perioadei de vârf a valului de infectări cu coronavirus din primăvară, la sfârșitul lunii martie, peste 600 de persoane erau internate zilnic în spital în Belgia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău