Belarusul predă Rusiei cei 32 de presupuși mercenari reținuți. Prezența la Minsk rămâne un mister

  • 14 August 2020 20:29
Belarusul predă Rusiei cei 32 de presupuși mercenari reținuți. Prezența la Minsk rămâne un mister

Autoritățile din Belarus au decis să predea Rusiei presupușii mercenari arestați la Minsk la finalul lunii iulie. Cei 32 de cetățeni ruși, presupuși membri ai grupării militare private „Wagner”, au fost arestați la Minsk.

Televiziunea de stat Belaruskaja Tele-Radio a difuzat momentul arestării, care s-a produs în apropierea capitalei, pe 29 iulie.

Rusia a negat orice legătură cu grupul, însă a cerut autorităților din Belarus să-și justifice gestul.

Asupra „mercenarilor” a planat suspiciunea că ar intenționa să provoace acțiuni de natură să sporească tensiunile în Belarus înaintea alegerilor prezidențiale din 9 august.

Cetățenii ruși reținuți de autoritățile din Belarus au susținut însă că ar fi doar în tranzit în această țară, destinația finală fiind o țară din America Latină, a declarat luni consulul rus la Minsk, Kirill Pletniov, citat de agențiile de presă EFE și RIA Novosti.

„Vreau să subliniez că fiecare dintre cei arestați i-a asigurat pe diplomații ruși că au intrat în Belarus pentru tranzit”, a declarat consulul la postul televiziunii publice ruse Rossia 1.

Potrivit lui Pletniov, cei 32 de cetățeni ruși reținuți ar fi trebuit să plece în 25 iulie din Minsk cu un avion către Istanbul. „Destinația finală era o țară din regiunea Americii Latine”, a declarat consulul rus, fără a preciza care anume.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău