Belarusul anunță că mercenarii Wagner și trupele speciale bieloruse se antrenează la granița cu Polonia

  • 20 Iulie 2023 11:55
Belarusul anunță că mercenarii Wagner și trupele speciale bieloruse se antrenează la granița cu Polonia

Mercenarii din gruparea Wagner vor face antrenamente împreună cu trupele speciale bieloruse chiar la granița Belarusului cu Polonia, a anunțat, joi, guvernul dictatorului Lukașenko, conform Reuters.

Într-o înregistrare video difuzată miercuri, șeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin, îi întâmpină pe combatanții săi în Belarus, spunându-le că ei nu vor mai lua parte la războiul din Ucraina pentru moment și ordonându-le să se pregătească pentru misiuni în Africa. „Forțele armate ale Belarusului continuă pregătirea comună cu combatanții Wagner PMC”, a transmis ministerul apărării de la Minsk, citat de Digi24.ro

„În cursul săptămânii, unități ale forțelor pentru operațiuni speciale împreună cu reprezentanți ai Wagner PMC vor efectua sarcini pentru pregătire de luptă în zona militară Brest”, a adăugat ministerul citat.

Anterior, în această lună, Polonia a anunțat că va trimite 500 de polițiști de frontieră pentru a spori securitatea la granița cu Belarus, pe fondul creșterii numărului de migranți care încearcă să intre pe teritoriul polonez și în contextul potențialelor amenințări în urma mutării mercenarilor Wagner în Belarus.

Rebeliunea armată a grupării Wagner a fost oprită în timp ce mercenarii înaintau către Moscova, în urma unui acord între Prigojin și Kremlin la care s-a ajuns prin medierea dictatorului din Belarus, Aleksandr Lukașenko.

Conform acordului, dictatorul rus, Vladimir Putin, le-a oferit mercenarilor trei variante: să se întoarcă acasă, să plece în Belarus sau să semneze un contract cu ministerul apărării rus pentru a se subordona lui Serghei Șoigu și lui Valeri Gherasimov. Ca parte a acordului, Kremlinul le-a promis mercenarilor și șefului lor că nu vor fi urmăriți penal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău