Belarus | Trei jurnaliști ai unor organizații mass-media independente au fost arestați

  • 07 August 2018 13:50
Belarus | Trei jurnaliști ai unor organizații mass-media independente au fost arestați

Trei jurnaliști au fost arestați marți la Minsk, după percheziții la sediile a două organizații mass-media independente din Belarus, acuzate că au consultat fără abonament informații oferite de o agenție de presă de stat, relatează AFP.

Doi jurnaliști de la site-ul de știri Tut.By și un jurnalist al agenției BelaPAN au fost încarcerați, a declarat Comisia de anchetă din Belarus într-un comunicat.

Potrivit aceleiași surse, cele două mijloace de informare sunt suspectate că s-au conectat la serviciile agenției de presă BelTA, controlată de stat, fără să plătească pentru a avea acces la informații.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei jurnaliști riscă până la doi ani de închisoare și interzicerea temporară de a-și exercita profesia, conform legii din Belarus.

Editura Beloruskaia Nauka este de asemenea vizată în același caz, au declarat anchetatorii, care susțin că au înregistrat în 2017 și 2018 peste 15.000 de conexiuni neautorizate la serviciile agenției BelTA, având drept rezultat "un prejudiciu important".

Responsabili ai Beloruskaia Nauka, BelaPan și Tut.by "sunt implicați în această activitate ilegală", a afirmat Comisia de anchetă.

Belarus, condus cu o mână de fier de președintele Alexander Lukașenko din 1994, menține un control constant asupra mass-media, control întărit după protestele din martie 2017, care au condus la sute de arestări.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău