UTIL | De ce trebuie să atragem atenția la eticheta energetică a cuptoarelor și hotelor de bucătărie
-
18 Septembrie 2020 16:10
Alegerea aparatelor cu consum redus înseamnă a face o investiție ecologică în viitor. Progresul tehnologiei în sectorul echipamentelor de gătit în ultimii ani a arătat că există posibilități foarte largi de îmbunătățire a performanței sale și de reducere a consumului global de energie electrică, scrie, într-un comunicat, Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE).
De aceea, potrivit AEE, când dorim să procurăm un produs, este necesar să atragem atenția la eticheta energetică. Clasificările energetice ale cuptoarelor și hotelor de bucăterie variază de la D la A ++.
Folosirea conștientă a energiei electrice ajută la protejarea mediului și economisește bani. De fapt, reducerea consumului de energie corespunde ușurării facturilor la electricitate. Aceasta este o alegere care se face deja la achiziționarea aparatelor de uz casnic, acordând atenție claselor energetice, de care depinde inevitabil consumul de energie.