Belarus: Două jurnaliste ale unui post de televiziune polonez au fost condamnate la închisoare pentru filmarea protestelor

  • 18 Februarie 2021 10:26
Belarus: Două jurnaliste ale unui post de televiziune polonez au fost condamnate la închisoare pentru filmarea protestelor

Două jurnaliste ale postului TV de știri Belsat cu sediul în Polonia au fost condamnate joi la doi ani de închisoare, după ce au fost arestate de autorități pentru că au filmat live protestele împotriva președintelui Aleksandr Lukașenko, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Katerina Andreeva, 27 de ani, și Daria Șulțova, 23 de ani, se aflau în noiembrie în arest într-un apartament, de unde au filmat protestele ce aveau loc după ce un protestatar fusese ucis cu câteva zile mai devreme.

Ambele femei au pledat "nevinovat", după ce au fost acuzate că, prin filmările lor, au orchestrat demonstrațiile. În calitate de dovezi materiale ale acuzației, procurorul a prezentat o cameră de filmat, un microfon, telefoane mobile, stickuri de memorie și veste antiglonț.

Peste 33.000 de oameni au fost arestați în urma reprimării violente a protestelor împotriva regimului Lukașenko, care au izbucni după alegerile contestate din august anul trecut, pe care oponenții săi le consideră fraudate. Aleksandr Lukașenko este la putere în Belarus din 1994.

Reprimarea protestelor a determinat țările din Occident să impună noi sancțiuni împotriva regimului de la Minsk. Lukașenko a refuzat să cedeze, cerând sprijinul Moscovei, care vede în Belarus o zonă-tampon împotriva UE și NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău