Belarus a raportat primul caz de COVID-19 la frontiera cu Polonia

  • 18 Noiembrie 2021 15:25
Belarus a raportat primul caz de COVID-19 la frontiera cu Polonia

Republica Belarus a raportat primul caz de COVID-19 în adăpostul său de urgență pentru migranți, lângă frontiera cu Polonia, informează joi dpa, potrivit Agerpres.

Potrivit agenției de presă belaruse Belta, o persoană a contractat virusul la un depozit al unei companiei de logistică ce a fost transformat în tabără pentru migranți. Persoana bolnavă a fost dusă la spital.

În jur de 1000 de persoane au dormit pe jos în acest adăpost, într-un spațiu foarte mic, în decursul a două nopți precedente.

Un centru de vaccinare va fi acum deschis la depozit, unde se va administra vaccinul produs de compania chineză Sinopharm, au anunțat autoritățile belaruse.

Câteva mii de migranți, originari în principal din Orientul Mijlociu, s-au instalat de mai multe zile, pe o vreme rece, într-o tabără de-a lungul frontierei cu Polonia, de partea belarusă, în speranța că vor putea intra în UE.

Occidentul acuză Minskul că a orchestrat din vară acest aflux, ca răspuns la sancțiunile occidentale împotriva Belarusului, după reprimarea mișcării de opoziție fără precedent în 2020.

Polonia și ceilalți doi vecini din UE ai Belarusului, Lituania și Letonia, refuză să îi primească pe acești mii de migranți. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Tue
22
Wed
22
Thu
21
Fri
22
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău