Beijingul amenință cu represalii după ce mai multe țări au impus teste COVID-19 pentru călătorii din China

  • 03 Ianuarie 2023 11:44
Beijingul amenință cu represalii după ce mai multe țări au impus teste COVID-19 pentru călătorii din China

Beijingul a condamnat marți impunerea prezentării de teste negative COVID-19 pentru călătorii sosiți din China la intrarea pe teritoriul mai multor țări, avertizând că ar putea recurge la „contramăsuri” drept represalii, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Unele țări au impus restricții de intrare numai pentru călătorii chinezi. Acest lucru nu are o bază științifică și unele practici sunt inacceptabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Mao Ning, adăugând că China ar putea „recurge la contramăsuri, pe baza principiului reciprocității”.

China și-a menținut granițele în mare parte închise pentru cetățenii străini din 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.

Țara nu a eliberat vize turistice de aproape trei ani și impune o carantină obligatorie la sosire.

Aceasta măsură de izolare va fi ridicată pe 8 ianuarie, însă va fi necesară în continuare prezentarea unui test de screening efectuat cu mai puțin de 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul chinez.

La trei ani după apariția primelor cazuri de coronavirus la Wuhan, China și-a suspendat brusc pe 7 decembrie politica sa draconică supranumită „zero COVID”. După ridicarea restricțiilor, spitalele chineze au fost copleșite de un număr tot mai mare de bolnavi de COVID-19.

În contextul exploziei de contaminări în China, numeroase țări, printre care Franța, Italia, Spania și Regatul Unit, la unison cu Statele Unite, Canada și Coreea de Sud, au decis să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China, notează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău