Bătaie la Orhei. Victima susține că totul vine după denunțarea unei mite de 150 de mii de euro

  • 24 August 2020 18:44
Bătaie la Orhei. Victima susține că totul vine după denunțarea unei mite de 150 de mii de euro

Sergiu Stici, cercetat pentru mai multe infracțiuni grave, susține că i-a dat mită 150 de mii de euro primarului unei localități din Orhei, pentru a scăpa de pedeapsă. Edilul, care a fost reținut de curând, i-ar fi spus că poate influența oamenii legii pentru a-i fi emise decizii de achitare. Într-un video publicat pe Facebook, bărbatul afirmă că, în ziua în care a fost reținut primaru, el, împreună cu mai multe rude, a fost snopit în bătaie la o terasă din orașul Orhei, de către „sportivii lui Damir”. Pe de altă parte, Dorin Damir, președintele Asociației FEA, a calificat aceste declarații ca fiind „insinuări și speculații”, transmite IPN.

Sergiu Stici a povestit că primarul Andrei Cociorvă a fost reținut miercuri dimineața, iar bătaia a avut loc după-masă. Acesta spune că a fost telefonat de către o persoană care l-a întrebat unde este, iar ulterior, la terasa la care se afla, au venit mai multe mașini. Cei care au venit cu ele i-ar fi spus „dacă o să mai facă de astea, nu o să mai trăiască”. Apoi ar fi început bătaia. Acesta presupune că cei care l-au bătut sunt „sportivii lui Damir”, cu care primarul s-ar cunoaște.

Sergiu Stici spune că l-a cunoscut pe Andrei Cociorvă în penitenciarul nr. 13, în 2017, unde Cociorvă a stat închis vreo 7-8 luni. „Când a ieșit din penitenciar el a zis că o să mă ajute. Să-i dau o sută de mii de euro și voi ieși curat. Mie mi se mai fabricase încă un dosar cât am stat în pușcărie și deja eram de acord să dau banii. Am spus că ajunge atâtea dosare și prostii”, susține Stici. Potrivit lui, a dat banii pe părți, în total fiind vorba despre 125 de mii de euro. După ce a ieșit din penitenciar, i s-a spus că urmează să dea o sută de mii de euro și pentru asta a vândut bunuri, a împrumutat. „O lună în urmă am fost telefonat de cineva care a vorbit cu mine rusește și mi-a zis că Andrei a transmis doar 50 de mii de euro și restul i-a pierdut la cazino”, afirmă Stici.

Dorin Damir a venit cu o reacție, în care spune că pe Andrei Cociorvă îl cunoaște și doar atât. „Pe persoana de către care sunt învinuit, Serghei Stici, nu o cunosc și prima dată am auzit de acesta în urma acestui video. Nu înțeleg de ce ar fi îndreptat degetul spre persoana mea, poate s-a gândit că așa va atrage mai multă atenție asupra problemei lui. Este o aberație de crezut că sportivii l-ar fi atacat în plină zi, în centrul unui oraș din Republica Moldova”, menționează Dorin Damir într-o postare pe Facebook.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu, a declarat că acest caz a fost înregistrat și se examineaza. Mai multe detalii nu pot fi furnizate deocamdată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău