Bătaie în ultima ședință a Parlamentului

  • 24 Decembrie 2013 20:54
Bătaie în ultima ședință a Parlamentului

Ultima ședință a Parlamentului din acest an a fost marcată de o bătaie între comunistul Grigore Petrenco și democratul Marian Lupu.

Ultimul l-a îmbrâncit pe deputatul comunist, în urma unui schimb de replici, iar Grigore Petrenco a sărit la bătaie. În ceartă s-au implicat mai mulți deputați comuniști și din Coaliția Pro-Europeană. Cearta a fost provocată de numirea noilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Parlamentul i-a numit astăzi în această funcție pe Violeta Cojocaru, Gheorghe Avornic și Teodor Cârnaț. Gheorghe Avronic a recunoscut în plenul Parlamentului că este naș de cununie al Violetei Cojocaru și văr primar al vicepreședintelui parlamentului Liliana Palihovici, care nu a participat la procedura de vot la numirea membrilor CSM.

De asemenea, Gheorghe Mîțu, Igor Hadărcă și Ghenadie Furtună au fost numiți în calitate de membri ai Consiliul Superior al Procurilor.

Tot astăzi, Parlamentul Parlamentul i-a numit astăzi în funcția de directori ai Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică pe Sergiu Ciobanu și Octavian Lungu. Aceștia vor prelua funcțiile la 12 ianuarie. Amintim că în luna iulie parlamentul l-a numit pe Sergiu Ciobanu în funcția de director general al ANRE, dar Curtea Constituțională a anulat hotărârea.

Toate cele trei hotărâri au provocat critici din partea opoziției care consideră că aceste numiri sunt de fapt rezultatul negocierilor dintre partidele din Coaliția Proeuropeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău