Bașkanul Irina Vlah afirmă că există riscul invalidării alegerilor pentru funcția pe care o ocupă ea Găgăuzia

  • 04 Mai 2019 11:56
Bașkanul Irina Vlah afirmă că există riscul invalidării alegerilor pentru funcția pe care o ocupă ea Găgăuzia

Bașkanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, susține că există mai multe riscuri legate de campania electorală pentru alegerea guvernatorului regiunii autonome din sudul Republicii Moldova, care s-a început pe 1 mai. P

otrivit Irinei Vlah, ar exista riscul invalidării alegerilor din regiunea autonomă găgăuză, o temă despre care ea a vorbit într-o emisiune la NTV Moldova, transmite IPN.

„Riscuri pot fi multe. Atunci când ne pregăteam pentru această campanie, nu puteam bănui că se va încerca să fie modificată componența Comisiei Electorale Centrale din regiune, nu puteam bănui că va fi modificată legislația electorală în campania electorală. Au existat foarte multe situații de forță majoră, neprevăzute”, a declarat Irina Vlah.

Potrivit bașkanului, există și riscul ca cineva să nu fie admis pentru a participa la alegeri. De asemenea, există riscul că ar putea să nu fie confirmat rezultatul alegerilor.

„Aceste riscuri există și pentru noi este foarte important ca această campanie să aibă loc în conformitate cu legislația, să fie cinstită, deschisă”, spune bașcanul.

Irina Vlah spune că deja a pregătit programul electoral pe care îl va face cunoscut alegătorilor din momentul în care va obține statutul de candidat în scrutin. Bașcanul spune că pentru următorul mandat, dacă îl va obține, principala sarcină pe care și-o trasează este stoparea migrației. Pentru aceasta, va propune un program de acțiuni concrete pentru locuitorii Găgăuziei, spune Irina Vlah.

Alte puncte ale programului electoral vor fi continuarea dezvoltării infrastructurii în regiune, investiții în educație și medicină, dezvoltarea programelor sociale.

Campania electorală pentru alegerea bașcanului Găgăuziei a început miercuri, 1 mai.  Din această dată, poate fi depus setul de acte pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților.

Conform Comisiei Electorale Centrale din Găgăuzia, pe 1 mai și-au depus actele primii pretendenți la fotoliul de bașcan, printre care și actualul bașcan, Irina Vlah. De asemenea, a fost înregistrat Vasilie Aladov, care și-a înaintat candidatura independent. A depus setul de acte pentru înregistrarea grupului de inițiativă și Mihail Vlah.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău