Bashar al-Assad pregătește o nouă Constituție

  • 31 Martie 2016 12:51
Bashar al-Assad pregătește o nouă Constituție

Președintele sirian, Bashar al-Assad, a anunțat că un proiect de acord pentru o nouă Constituție a Siriei ar putea fi gata în câteva săptămâni.

Afirmația, făcută pentru presa rusă, vine în contextul în care foaia de parcurs care reglementează conflictul din Siria prevede constituirea unui guvern de tranziție, care să redacteze o nouă Constituție și să organizeze alegeri.

"Siria va avea nevoie de prezența forțelor ruse pe teritoriul său, chiar și în condițiile în care situația de securitate se va stabiliza, aceste forțe dovedindu-și eficiența în lupta împotriva terorismului, care va cere încă mult timp" - a declarat, într-un interviu pentru "Ria Novosti", președintele Bashar Assad. Liderul de la Damasc a subliniat că Damascul discută numai despre posibilitatea desfășurării în Siria a unor baze rusești, nu și a altor țări.

Referindu-se la recenta rundă de negocieri inter-siriene de la Geneva, liderul sirian a declarat că rezultatul ei cel mai important a fost convenirea principiilor de bază pentru continuarea negocierilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău