Băsescu, la Chișinău, cu programul PMP pentru europarlamentare: Numai Unirea poate să aducă R.Moldova în UE și s-o scoată din zona gri

  • 14 Aprilie 2019 13:57
Băsescu, la Chișinău, cu programul PMP pentru europarlamentare: Numai Unirea poate să aducă R.Moldova în UE și s-o scoată din zona gri

Partidul Mișcarea Populară a fostului președinte al României, Traian Băsescu, și-a prezentat duminică, 14 apruilie, la Chișinău, programul „Uniți în Europa”, pentru alegerile europarlamentare.

În discursul pe care l-a ținut în fața susținătorilor săi din R.Moldova, Traian Băsescu a declarat că misiunea lor ca viitori europarlamentari „este să contribuie de la Bruxelles la procesul de reunificare a țării”.

Hotarul Uniunii Europene e trasat pe Prut, Republica Moldova nu va fi invitată în următorii 50 de ani să fie membră a UE ca stat, de aceea numai Unirea cu România aduce R. Moldova în Uniunea Europeană. Numai prezența în UE scoate țara dintr-o zonă gri (...) numai Unirea poate scoate R.Moldova din zona gri, o poate duce în UE, unde măcar ai perspectiva prosperității și o poate așeza în zonă de securitate în NATO (...) Misiunea pe care ne-o asumăm ca europarlamentari este să contribuim de la Bruxelles la procesul de reunificare a țării. Sigur România rămâne principalul jucător din acest punct de vedere, trebuie să accelereze procesul de acordare a vizelor, să mai simplifice la legea cetățeniei dacă se mai poate, în așa fel încât românii din R.Moldova să fie membri ai UE”, a declarat Băsescu.

El le-a vorbit cetățenilor români din R.Moldova și despre problemele pe care le are în prezent Uniunea Europeană: migrația, securizarea frontierelor.

Partidul Mișcarea Populară are în lista sa 43 de candidați pentru Parlamentul European. Primul în lista PMP pentru europarlamentare este președintele de onoare al formațiunii, Traian Băsescu, urmat de actualul președinte al partidului, Eugen Tomac.

Amintim că 23 de partide și șapte candidați independenți au depus actele la Biroul Electoral Central al României pentru a candida la alegerile europarlamentare, care vor avea loc la 26 mai.

România va avea 33 de deputați din totalul de 705 în Parlamentul European.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17
Nori împrăștiați
Umiditate:42 %
Vint:2,6 m/s
Wed
13
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
21

Curs oficial BNM 03 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5425 0.0730
USD 17.4980 -0.0366
RON 4.0349 0.0159
UAH 0.6531 -0.0011
RUB 0.2549 0.0031
Arhivă Radio Chișinău