Băsescu, despre anticipate în R.Moldova: Mai bine ACUM cu PSRM, ca să-l împiedice pe Dodon să ducă R.Moldova la Moscova, iar Plahotniuc în opoziție

  • 14 Aprilie 2019 15:35
Băsescu, despre anticipate în R.Moldova: Mai bine ACUM cu PSRM, ca să-l împiedice pe Dodon să ducă R.Moldova la Moscova, iar Plahotniuc în opoziție

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, consideră în Republica Moldova nu ar trebui admise alegeri anticipate, inclusiv pentru că rezultatul acestora ar fi similar cu cel din februarie. El admite, însă, o coaliție ACUM-PSRM, care ar plasa Partidul Democrat al lui Vladimir Plahotniuc în opoziție.

Întrebat de jurnaliști la Chișinău, unde se află pentru a prezenta programul PMP pentru alegerile europarlamentare, Traian Băsescu a optat pentru o formulă de colaborare a blocului ACUM cu PSRM, care, în opinia sa, i-ar putea împiedica pe socialiști să îndrepte Republica Moldova către Moscova.

„Nu aș vrea să mă bag, pentru că vor da vina pe mine, când iese prost. Aș face o observație: guvernarea e prima obligație a partidelor politice. Nu poți lăsa o țară fără Guvern, dacă tot au fost alegeri. Cei care vorbesc despre anticipate, să-și imagineze că după ce s-ar mai face un rând de alegeri, rezultatele ar fi aceleași, nu s-ar schimba mare lucru. Doar dacă ar intra și partidele unioniste într-un bloc și ar diminua ceva de la ACUM, dar tot acolo ar ieși”, a declarat Băsescu.

El spune că oamenii politici au obligația să-și asume guvernarea și, în acest context:

„Dacă discutăm de ACUM, te uiți ce e mai rău: să-l perpetuezi pe Plahotniuc și oligarhia lui la putere sau să fii într-un guvern cu socialiștii. Deci ori cu Plahotniuc, ori cu socialiștii. Eu l-aș trece în opoziție pe Plahotniuc și m-aș duce cu socialiștii, ca să-l împiedice Dodon să duc țară către Moscova”.

Traian Băsescu a făcut declarația în timpul lansării la Chișinău a programului formațiunii sale „Partidului Mișcarea Populară” pentru alegerile europarlamentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău