Baschet | NBA - LeBron James a transmis un mesaj de susținere copiilor din orașul său natal

  • 31 Iulie 2018 14:05
Baschet | NBA - LeBron James a transmis un mesaj de susținere copiilor din orașul său natal

Superstarul NBA LeBron James, noul component al echipei Los Angeles Lakers, a transmis un mesaj plin de susținere copiilor din orașele defavorizate, cum este cel din Akron (Ohio), unde baschetbalistul și-a petrecut copilăria, informează cotidianul L'Equipe.

În ciuda plecării sale de la Cleveland Cavaliers, LeBron James a promis că va fi întotdeauna alături de comunitatea din Akron, el inaugurând deja prima sa școală primară în oraș. Școala "I Promise School" și-a deschis porțile pentru noul an școlar pentru 240 de copii defavorizați din regiune.

Foarte implicat în educație în regiunea sa natală în ultimii ani, LeBron James a ținut să-i încurajeze pe elevi: "Prea puțin contează că ați crescut în orașe defavorizate, la fel ca mine care am crescut aici la Akron, în Ohio. Dar am avut șansa să mișc lucrurile, deci vreau ca toată lumea să știe că acești copii vor avea întotdeauna șansa să reușească la fel ca toți ceilalți".

LeBron James, starul baschetului nord-american, a semnat un contract pe patru ani, în valoare de 154 milioane dolari, cu Los Angeles Lakers.

Los Angeles Lakers, care a dominat NBA în anii '80, când i-a avut în rândurile sale pe Magic Johnson și Kareem Abdul-Jabbar, iar apoi din nou la începutul anilor 2000, cu Kobe Bryant și Shaquille O'Neal, a ratat calificarea în play-off în ultimii cinci ani.

James, în vârstă de 33 de ani, fosta vedetă a lui Cleveland Cavaliers, va fi coleg cu o serie de tineri jucători promițători, dar care nu au confirmat încă, printre care Lonzo Ball (20 ani), Kyle Kuzuma (22 ani) și Josh Hart (23 ani). Aceștia vor fi înconjurați, însă, de o serie de veterani precum Rajon Rondo, Lance Stephenson și McGee, care au acceptat să semneze contracte pe un an cu Lakers.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău