Baschet: NBA avertizează cluburile să nu își vaccineze jucătorii înaintea categoriilor prioritare

  • 25 Decembrie 2020 14:25
Baschet: NBA avertizează cluburile să nu își vaccineze jucătorii înaintea categoriilor prioritare

NBA a avertizat cele 30 de echipe din liga nord-americană de baschet să nu încerce să caute și să administreze noile vaccinuri contra COVID-19, înaintea categoriilor prioritare ce vor fi stabilite de autoritățile americane de sănătate publică, transmite EFE.

Comunicatul intern transmis cluburilor din NBA reiterează declarațiile comisarului ligii Adam Silver, care a afirmat la începutul săptămânii că organizația sa nu va solicita niciun ''privilegiu'' sau că va ignora regulile ce trebuie respectate de întreaga societate americană: ''Este de la sine înțeles că nu vom depăși această linie. Ne vom aștepta rândul pentru a obține vaccinul''.

Silver a lăudat munca depusă de guvernele federale și de stat pentru a asigura cât mai curând doza dublă de vaccin pentru majoritatea celor 300 milioane de locuitori ai SUA: ''Misiunea lor este enormă și organizația noastră va fi întotdeauna de partea autorităților în maniera cea mai pozitivă în care putem colabora în misiunea lor''.

Conform experților care consiliază NBA, vaccinurile Pfizer și Moderna sunt sigure și eficiente, iar liga le-a reamintit echipelor că jucătorii și personalul lor vor fi vaccinați la timpul și conform priorității impuse de autoritățile sanitare.

NBA a permis însă câteva excepții privind vaccinarea mai rapidă în cazul medicilor și a personalului său legat de sănătate, membrii corpurilor tehnice în vârstă sau pentru cei cu afecțiuni care prezintă un risc major de complicații în cazul infectării cu COVID-19.

NBA intenționează să colaboreze cu sindicatul jucătorilor în următoarele săptămâni și luni la campanii de educare a publicului despre siguranța vaccinurilor, la fel cum au făcut-o în timpul alegerilor trecute cu mișcarea civico-politică pentru a promova importanța prezenței la vot.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău