Bașcanul Găgăuziei a discutat cu reprezentantul OSCE pentru minoritățile naționale despre studierea limbii române și a limbii găgăuze în regiune

  • 30 Ianuarie 2020 15:28
Bașcanul Găgăuziei a discutat cu reprezentantul OSCE pentru minoritățile naționale despre studierea limbii române și a limbii găgăuze în regiune

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut astăzi, 30 ianuarie, o întrevedere cu Înaltul Comisar al OSCE pentru minorități naționale, Lamberto Zannier.

Potrivit INFOTAG, la întrevederea de la Comrat ea a menționat eficiența înaltă a programului ANTEM de studiere a limbii române și a limbii găgăuze, care a fost introdus în autonomie cu sprijinul OSCE.

Potrivit bașcanului, conducerea Găgăuziei "este interesată să continue cursurile de învățare profundă a limbilor nu numai în instituțiile preșcolare, ci și în clasele primare".

Interlocutorii s-au referit la funcționarea grupului de lucru al Parlamentului R.Moldova și Adunării Populare a Găgăuziei, precum și la unele aspecte ale pachetului de inițiative legislative care au fost coordonate de membrii grupului de lucru și transmise Parlamentului pentru examinare și adoptare.

„Bașcanul a menționat că ambele ramuri ale puterii autonomiei sunt deschise pentru dialog cu Chișinăul în problemele legate de separarea împuternicirilor. (...) Irina Vlah a afirmat că Găgăuzia urmărește îndeaproape practicile europene de succes ale funcționării autonomiilor politice. Ea a mulțumit OSCE pentru atenția și susținerea acordată inițiativelor Găgăuziei la toate etapele formării și dezvoltării autonomiei”, se arată în comunicat.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău