Basarabeanul Veaceslav Șaramet, numit în funcția de secretar de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

  • 24 Mai 2017 10:56
Basarabeanul Veaceslav Șaramet, numit în funcția de secretar de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Basarabeanul Veaceslav Șaramet a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni de la București, printr-o decizie a premierului roman, Sorin Grindeanu, anunță AGERPRES.

Veaceslav Șaramet a absolvit Liceul Teoretic „Gaudeamus”, specializarea fizică – matematică. Locuiește de 10 ani în București. În 2006 a fost admis, cu bursă, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” , pe care a absolvit-o în 2012, specializarea medicină dentară. A făcut rezidențiatul în Protetică Dentară la Craiova în perioada 2013-2016.

Veaceslav a înființat Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni (ASEB) din București, pe care a coordonat-o timp de 6 ani. A paricipat și a organizat numeroase proiecte Erasmus și Youth in Action în țări precum Italia, Spania, Germania, Portugalia , Croația, Cehia, Macedonia, Turcia, Grecia. Voluntarii care au beneficiat de aceste proiecte au avut ocazia de a interacționa cu zeci și sute de tineri din toată Europa și din lume.

În 2011, împreună cu alte 12 asociații din toată România, a fondat Federația Asociațiilor de Basarabeni din România

Activitatea sa din societatea civilă este completată de activitatea antreprenorială: începând cu anul 2015 administrează o clinică stomatologică, cu o echipă de 14 oameni, dintre care 8 medici specialiști.

În 2014, a candidat la Alegerile Europalamentare. Nu a devenit europarlamentar, dar a ținut de atunci o legătură strânsă cu tinerii Europarlamentari români Victor Negrescu și Emilian Pavel. 

În 2015, la inițiativa sa, Județul Dâmbovița s-a înfrățit cu raionul Ialoveni din Republca Moldova, iar primul proiect comun este construcția în valoare de 200 000 euro a unei grădinițe pentru copiii în satul Ruseștii Noi, raionul Ialoveni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău