Barbados: Regina transmite „cele mai calde urări” noii republici

  • 30 Noiembrie 2021 09:10
Barbados: Regina transmite „cele mai calde urări” noii republici

Regina Elisabeta a II-a a transmis noii republici Barbados "cele mai calde urări de bine pentru fericire, pace și prosperitate în viitor" în timp ce își sărbătorește această "zi importantă", relatează marți DPA, citat de AGERPRES.

Într-un mesaj către noul președinte al statului insular din Caraibe și cetățenii săi, Sandra Mason, regina Marii Britanii și Irlandei de Nord a lăudat națiunea, care are un "loc special" în inima ei, pentru "cultura sa vibrantă, priceperea în sport și frumusețea naturală".

Barbados a devenit republică în timpul unei ceremonii la care au participat principalele figuri din țară, printre care prim-ministrul Mia Mottley și superstarul Rihanna, cu prințul de Wales Charles ținând un discurs în care a evidențiat legăturile durabile dintre Barbados și Regatul Unit.

Regina a spus în mesajul ei: "Cu această ocazie importantă și asumarea funcției ca prim președinte al Barbadosului, vă felicit pe dumneavoastră și pe toți barbadienii".

"Am vizitat prima oară frumoasa dumneavoastră țară în ajunul independenței la începutul anului 1966 și sunt foarte mulțumită că fiul meu este astăzi cu dumneavoastră".

"De atunci, oamenii din Barbados au ocupat un loc special în inima mea; este o țară mândră de cultura sa vibrantă, priceperea sportivă și frumusețea naturală, ce atrage vizitatori din întreaga lume, inclusiv mulți din Regatul Unit".

"Este de asemenea o sursă de mare satisfacție faptul că Barbados rămâne un participant activ în cadrul Commonwealth-ului și aștept cu nerăbdare să continuăm prietenia dintre cele două țări și popoare ale noastre", a mai spus Elisabeta a II-a.

Regina a fost șeful statului în Barbados de când a devenit independent în 1966.

Chestiunea de a deveni republică a fost discutata la nivel național multe decenii înainte ca prim-ministrul Mia Mottley să facă pasul istoric anul trecut.

Barbados a fost una dintre țările unde regina era șef de stat - care sunt acum în număr de 15 și în regiunea Caraibe includ Antigua și Barbuda, Bahamas, Belize, Grenada, Jamaica, Saint Kitts și Nevis, Saint Lucia și Saint Vincent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău