Europarlamentarul Siegfried Mureșan: „Trebuie să revizuim Cadrul Financiar Multianual pentru a ajuta mai mult Ucraina și Republica Moldova”

  • 08 Iunie 2023 13:50
Europarlamentarul Siegfried Mureșan: „Trebuie să revizuim Cadrul Financiar Multianual pentru a ajuta mai mult Ucraina și Republica Moldova”

„Propunerea de buget al UE pentru 2024 acoperă prioritățile tradiționale europene, importante pentru România, precum coeziunea și agricultura. Dar trebuie să revizuim Cadrul Financiar Multianual pentru a ajuta mai mult Ucraina și Republica Moldova și pentru a finanța prioritățile neprevăzute”, a transmis europarlamentarul Siegfried Mureșan, într-o postare pe Facebook.

„În valoare de aproximativ 190 de miliarde de euro, propunerea cuprinde fonduri suficiente pentru a finanța prioritățile curente, tradiționale, ale Uniunii. Politica de Coeziune și pentru Politica Agricolă Comună, din care România primește majoritatea fondurilor europene nerambursabile și care vor fi foarte importante pentru țara noastră anul următor, beneficiază de suficientă finanțare.
 
Cu toate acestea, vedem că în ultimul an au apărut noi priorități, neprevăzute, ale Uniunii Europene, pentru care cetățenii din România și din toate țările membre așteaptă să venim cu soluții și cu finanțare adecvată.
 
Oamenii așteaptă să ajutăm și mai mult întreprinzătorii și fermierii noștri afectați de consecințele războiului dus de Rusia în Ucraina și să investim mai mult în măsuri pentru creșterea siguranței oamenilor, în contextul
 
Trebuie să întărim și mai mult economiile și să continuăm investițiile în tranziția verde și în reducerea dependenței energetice de Federația Rusă.
 
Studenților care participă la Programul Erasmus trebuie să le oferim burse mai mari, ajustate la realitatea din țările membre și la inflația în creștere.
 
Trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina și Republica Moldova fiindcă vom putea trăi în siguranță și stabilitate în interiorul tuturor celor 27 de state membre doar dacă suntem înconjurați de state vecine stabile și sigure.
 
Pentru toate aceste priorități noi ale Uniunii Europene și pentru eventuale alte cheltuieli neprevăzute ce vor apărea în următorul an, resursele financiare sunt limitate în actuala propunere de buget”, a transmis Siegfried Mureșan.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău