Barack Obama și George Clooney organizează o strângere de fonduri virtuală pentru Joe Biden

  • 28 Iulie 2020 19:30
Barack Obama și George Clooney organizează o strângere de fonduri virtuală pentru Joe Biden

Fostul președinte american Barack Obama va organiza marți împreună cu actorul George Clooney o strângere de fonduri virtuală destinată campaniei electorale a candidatului democrat la președinția SUA Joe Biden, relatează Reuters și Agerpres.


Obama și Clooney se vor angaja într-o "conversație virtuală", potrivit unei invitații către donatori obținută de Reuters. Prețul biletelor variază între 250 și 250.000 de dolari.

În iunie, Obama a organizat o strângere de fonduri pentru Biden, fostul său vicepreședinte, care a adus campaniei acestuia din urmă peste 11 milioane de dolari. Biden se va confrunta cu președintele Donald Trump la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie din Statele Unite.

Pandemia de coronavirus l-a obligat pe Biden să organizeze evenimente de campanie online sau aproape de locuința sa din Delaware. Strângerile de fonduri virtuale s-au dovedit însă eficiente pentru Biden, ajutându-l pe acesta și grupurile democrate aliate să strângă mai mulți bani decât Donald Trump și grupurile republicane în lunile mai și iunie.

Clooney, un critic deschis al președintelui Donald Trump, și soția sa, Amal, conduc "Clooney Foundation for Justice", o organizație internațională pentru drepturile omului. Luna trecută, el a donat 500.000 de dolari către "Equal Justice Initiative", o organizație non-profit care reprezintă în justiție deținuți ce ar fi fost acuzați în mod greșit. AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău