Barack Obama a susținut învestitura democratei Hillary Clinton

  • 28 Iulie 2016 08:55
Barack Obama a susținut învestitura democratei Hillary Clinton

Președintele american Barack Obama a susținut ieri învestitura democratei Hillary Clinton în cadrul unui discurs la Convenția democraților în Philadelphia, denunțând viziunea pesimistă promovată de republicanul Donald Trump și caracterul periculos al candidaturii acestuia, relatează AFP și Reuters.El a oferit o alternativă la viziunea omului de afaceri Donald Trump…

Președintele american Barack Obama a susținut ieri învestitura democratei Hillary Clinton în cadrul unui discurs la Convenția democraților în Philadelphia, denunțând viziunea pesimistă promovată de republicanul Donald Trump și caracterul periculos al candidaturii acestuia, relatează AFP și Reuters.

El a oferit o alternativă la viziunea omului de afaceri Donald Trump despre SUA ca fiind sub asediul imigranților ilegali și al terorismului, gata să-și piardă locul în lume. "Eu sunt mai optimist cu privire la viitorul Americii, ca niciodată înainte", a spus Obama în fața delegaților adunați în Wells Fargo Center.

Președintele SUA a estimat că Hillary Clinton este "singura candidată a acestei alegeri care crede în acest viitor", calificând-o drept "lider cu proiecte concrete pentru a elimina barierele (...) și a da mai multe șanse fiecărui american".

Denunțându-l pe Donald Trump ca pe un om puțin interesat de fapte, el a reamintit parcursul omului de afaceri. "Cunosc mulți bărbați și femei de afaceri care au reușit în carieră fără să fie implicați în o lungă serie de procese pentru salarii neplătite și plângeri pentru fraude", a afirmat președintele american.

Insistând asupra pregătirii lui Hillary Clinton pentru cea mai înaltă funcție în stat, el a afirmat că ea este persoana cea mai calificată care s-a prezentat vreodată la Casa Albă și a amintit experiența ei în problemele de securitate națională. "Nu a existat niciodată vreun bărbat sau femeie, nici eu, nici Bill (Clinton), nimeni mai calificat decât Hillary Clinton care să servească drept președinte al Statelor Unite", a spus Obama.

"Știu că Hillary nu se va opri până când Statul Islamic nu va fi distrus. Ea își va duce până la capăt misiunea și o va face fără să recurgă la tortură și fără să interzică religii întregi să intre pe teritoriul nostru. Ea este pregătită pentru postul de comandant suprem", a declarat Barack Obama.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău