Banksy a revendicat o a doua lucrare cu animale apărută la Londra

  • 07 August 13:34
Banksy a revendicat o a doua lucrare cu animale apărută la Londra

Banksy a dezvăluit a doua sa operă de artă cu animale în 24 de ore, care arată doi elefanți întinzându-se unul spre celălalt de la ferestre blocate.

Artistul și-a publicat cea mai recentă lucrare pe Instagram marți, muralul fiind pictat pe peretele unei case din Chelsea, sud-vestul Londrei, scrie The Guardian, transmite News.ro.

Banksy a revendicat o a doua lucrare cu animale apărută la Londra

 

Luni, el a dezvăluit o lucrare care înfățișează o capră pe un zid de lângă Kew Bridge, în Richmond upon Thames. Imaginea înfățișează silueta animalului care pare a sta pe o margine de stâncă de unde cad pietre și o cameră de supraveghere îndreptată spre animal.

Banksy nu a lăsat niciun comentariu în postările sale de pe rețelele de socializare, ceea ce a determinat oamenii să înceapă să formuleze teorii cu privire la orice simbolism, de la amenințarea dispariției la lipsa de intimitate.

Cele două opere de artă londoneze urmează instalației artistului cu barca migranților pe deasupra mulțimii de la Glastonbury în iunie.

Fostul ministru de Interne James Cleverly a descris cascadoria ca "trivializând" traversările cu bărci mici și "josnică", însă artistul a răspuns spunând că reacția sa a fost "puțin exagerată".

În martie, Banksy a creat o altă pictură murală în nordul Londrei, care înfățișa un copac tăiat, cu vopsea verde pulverizată în spatele său pentru a da impresia de frunziș. Culoarea vopselei se potrivea cu cea a indicatoarelor stradale ale consiliului Islington din zonă.

Lucrările lui Banksy, care oferă adesea comentarii politice și sociale, au apărut în spații publice din întreaga lume. Identitatea sa rămâne necunoscută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău