Banii pentru ajutorul social din perioada rece a anului au fost transferați, transmite CNAS

  • 03 Aprilie 2020 14:35
Banii pentru ajutorul social din perioada rece a anului au fost transferați, transmite CNAS

Ajutorul pentru perioada rece a anului, în sumă de 98,5 mln lei, a fost transferat prestatorilor de servicii de plată, astăzi, 3 aprilie, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS). Tototdată s-au făcut transferurile și pentru ajutorul social, în marime de 39,4 mln lei, trasnmite IPN.

Potrivit CNAS, conform normelor legislative, plata ajutorului social sau a ajutorului pentru perioada rece a anului se face pentru luna precedentă de către prestatorul de servicii de plată desemnat de către beneficiar.

În cazul în care sumele ajutorului social și ajutorului pentru perioada rece a anului sunt nesolicitate de beneficiari în decurs de șase luni consecutiv, „Poșta Moldovei” le restituie lunar pe conturile corespunzătoare ale CNAS. Sumele nesolicitate pot fi ridicate de beneficiar în decurs de un an din luna stabilirii.

CNAS precizează că, tot astăzi, s-au transferat alocațiile lunare de stat pentru merite deosebite, alocațiile lunare de stat și compensațiile bănești lunare în schimbul asigurării cu produse alimentare. În total, pentru distribuirea prestațiilorrespective, către „Poșta Moldovei” au fost transferate 105,3 mln lei, către instituțiile bancare – 49,5 mln lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău