Platforma DA, despre măsurile de sprijin ale Guvernului: Este o vinegretă făcută artificial pentru a slăbi Parlamentul și pentru a ascunde interese meschine

  • 02 Aprilie 2020 13:30
Platforma DA, despre măsurile de sprijin ale Guvernului: Este o vinegretă făcută artificial pentru a slăbi Parlamentul și pentru a ascunde interese meschine

Platforma Demnitate și Adevăr critică dur proiectul de măsuri de sprijin în contextul stării de urgență instituite din cauza epidemiei de Coronavirus prin care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului.

Reprezentanții Platformei DA, consideră că aceste măsuri sunt insuficiente din punct de vedere economic și chiar creează teren pentru a fi camuflate anumite interese politice. Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, care este și vicepreședintele Legislativului consideră că prin astfel de legi este subminată poziția Parlamentului.

Potrivit lui Alexandru Slusari, măsurile propuse de Guvern sunt populiste și vor genera șomaj.

Acest proiect conține nu doar măsurile urgente, dar sunt incluse prevederi politice-fiscale pentru 2021, sunt mai multe aspecte care nu au nimic cu situația de urgență. Este o vinegretă făcută artificial pentru a slăbi Parlamentul și pentru a ascunde interese meschine.

Într-o republică parlamentară, Parlamentul a fost pus în stare de izolare și aleșii sunt trași pe linia moartă a procesului legislativ. Acest lucru se face special și e foarte periculos sub aspectul dictaturii și al dorinței lui Igor Dodon de a conduce țara. Pe Republica Moldova o așteptă o criză de proporții, cu peste 200 de mii de șoferi, plus persoanele care au pierdut locul de muncă în diasporă și revin acasă. Azi fără dezbateri, fără consultări, ei vin cu aceste propuneri care sunt insuficiente pentru business: e ca și cum un pacient în stare gravă cu COVID ar fi tratat cu două pastile de paracetamol (…) După ce se va sfârși pandemia, aici va rămâne cimitir economic”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău