Băncile centrale de la Chișinău și București își fortifică relațiile

  • 26 Ianuarie 20:05
 Băncile centrale de la Chișinău și București își fortifică relațiile

Băncile centrale de la Chișinău și București își fortifică relațiile în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Într-o vizită de lucru la București, guvernatorii celor două bănci, Anca Dragu și Mugur Isărescu, și-au exprimat determinarea de a consolida cooperarea bilaterală și de a desfășura mai multe proiecte comune în realizarea reformelor necesare pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova, transmite IPN.

Conducerea BNR a reiterat deschiderea și disponibilitatea de a susține banca centrală din Republica Moldova în diverse domenii prin intermediul schimbului de experiență și prin asistența tehnică în scopul alinierii cadrului de reglementare și supraveghere financiară la standardele Uniunii Europene.

În cadrul vizitei, au fost discutate perspective noi de colaborare pe mai multe dimensiuni, precum dezvoltarea unui cadru de cooperare și schimb de informații între BNM și BNR în domeniul rezoluției bancare, conturilor internaționale, cercetărilor fundamentale și aplicate, îmbunătățirea cadrului de reglementare etc.

Vizită de lucru a fost întreprinsă în perioada 25-26 ianuarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău