Banca Națională a organizat un atelier de lucru pentru angajații MAI

  • 23 Septembrie 16:26
Banca Națională a organizat un atelier de lucru pentru angajații MAI

Banca Națională a Moldovei a organizat un atelier de lucru pentru reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) la tema „Utilizarea în siguranță a cardului de plată, aplicarea tuturor măsurilor necesare pentru minimizarea fraudelor și descurajarea tentativelor de fraudă cu cardurile de plată”.

Informația prezentată în cadrul evenimentului va putea fi diseminată de către angajații MAI, prin intermediul Inspectoratelor Generale de Poliție din țară, pentru a crește nivelul de înțelegere și conștientizare în rândul populației a regulilor generale de utilizare a cardului de plată.  Aceste activități își propun să răspundă scopurilor comune de a îmbunătăți cultura financiară în societate și de a preveni fraudele aferente, se arată în comunicat.

Astfel, experții de la banca centrală au vorbit despre drepturile și obligațiile utilizatorului cardului de plată și au făcut o incursiune asupra evoluției fraudelor în această privință. De asemenea, au expus recomandările băncii centrale pentru utilizarea în siguranță a cardului, necesare să fie cunoscute și aplicate de public.

La fel, în context similar, reprezentanții MAI s-au referit la provocările și tendințele fraudelor din domeniul respectiv și importanța informării populației  pentru a le depăși.

Comunicarea la nivel de localități  referitoare la necesitatea și măsurile de prevenire a fraudelor legate de cardurile de plată va putea avea un impact de utilitate ridicată. Cetățenilor vor putea fi puse la dispoziție, de asemenea, materiale informative la acest subiect emise de Banca Națională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Wed
18
Thu
20
Fri
19
Sat
23
Sun
21
Arhivă Radio Chișinău