Banca Mondială și-a prezentat opiniile referitor la Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală

  • 12 Noiembrie 2018 10:26
Banca Mondială și-a prezentat opiniile referitor la Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală

Banca Mondială consideră că amendamentele la Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală, recent aprobate, reprezintă un pas înainte și îndeamnă autoritățile ca acestea să intre în vigoare fără întârziere, transmite IPN cu referire la un comentariu postat pe pagina de Facebook a reprezentanței băncii în Moldova.

Banca Mondială susține că va colabora cu autoritățile moldovenești în scopul evaluării impactului legii după aprobarea acestor amendamente. De asemenea, va monitoriza controalele în scopul administrării riscurilor fiscale și de guvernanță aferente.

Parlamentul a modificat, în ședința din 8 noiembrie, Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală, în lectură finală. Astfel, Taxa către bugetul de stat din suma mijloacelor bănești declarate voluntar va crește de la 3% la 6%. Din lista celor care pot să beneficieze de înlesnirile fiscale au fost excluși cei care au fost sau sunt subiecți ai declarării averii și intereselor personale, precum și  membrii familiei acestora – soțul sau soția, copilul minor, inclusiv cel adoptiv, sau persoana aflată la întreținerea subiectului declarării, dar și concubinul sau concubina.

Menționăm că adoptarea acestei legi a fost ținta unor critici aspre din partea partenerilor externi și din partea opoziției, care au acuzat riscuri de legalizare a averilor dobândite ilegal, inclusiv a celor provenite din ”furtul miliardului”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău