Banca Mondială oferă Republicii Moldova un împrumut de 35 mln de dolari

  • 31 August 2018 12:10
Banca Mondială oferă Republicii Moldova un împrumut de 35 mln de dolari

Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale a aprobat proiectul „Înregistrarea și evaluarea funciară” în sumă de 35 milioane de dolari SUA

În rezultatul implementării proiectului, cetățenii, investitorii locali și străini, instituțiile și agențiile statului din Republica Moldova vor beneficia de siguranța sporită a drepturilor de proprietate și de o piață imobiliară mai dezvoltată. Prioritățile Grupului Banca Mondială în cadrul sprijinului oferit constituie creșterea integrității, transparenței și eficienței sistemului cadastral și efectuarea evaluării proprietăților imobiliare.

Potrivit unui comunicat de presă al Oficiului Băncii Mondiale în Moldova, proiectul va permite autorităților țării să realizeze evaluarea și înregistrarea masivă pe plan național, fără costuri directe pentru cetățeni și mediul de afaceri. 

De la momentul aderării Republicii Moldova la Grupul Banca Mondială în 1992, peste un miliard de dolari SUA au fost alocați pentru aproximativ 60 de operațiuni. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 10 proiecte active, suma totală a angajamentelor constituind 357,9 milioane de dolari SUA. Domeniile de sprijin includ reforma cadrului de reglementare și dezvoltarea afacerilor, educația, guvernarea electronică, sănătatea, agricultura, drumurile locale, mediul ambiant și altele.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău