Diversificarea surselor de apă pentru irigarea terenurilor agricole devine o prioritate pentru Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentar

  • 04 August 2022 13:04
Diversificarea surselor de apă pentru irigarea terenurilor agricole devine o prioritate pentru Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentar

Secretarul de stat la MAIA, Vasile Șarban, a declarat pentru Radio Chișinău că noul concept de subvenționare a agricultorilor îi va obliga să acumuleze apa pluvială. În acest sens, Banca Mondială a oferit 64 milioane de dolari, iar Polonia urmează să transfere 100 milioane de euro, dintre care o parte pentru irigare.

 Acești bani vor fi acordați agenților economici, gestionarilor de gospodării țărănești, a declarat oficialul:

„Banca Mondială ne acordă 64 milioane de dolari. Chiar astăzi a venit răspuns de la Cancelaria de Stat pentru propunere referitor la creditul dat de poporul polonez de 100 milioane euro, unde este încadrată și irigarea. Da, noi ne dorim foarte mult, dar noi, mai mult de 300 mii de hectare, nu vom putea (n.r. iriga)”.

Vasile Șarban a a mai spus că Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultură (FAO) va acorda suport persoanelor care au gospodării mici și sunt afectați de secetă, prin oferirea de material semincer. Gospodăriile mici vor fi selectate în funcție de situația hidrologică a terenurilor și nivelul de sărăcie a raionului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău