Banca Mondială a aprobat un program de parteneriat cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021

  • 29 Iulie 2017 13:21
Banca Mondială a aprobat un program de parteneriat cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021

Banca Mondială a aprobat un program de parteneriat cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021. Noua strategie va oferi asistență Republicii Moldova în tranziția spre un model de „creștere economică nouă, mai durabil și mai incluziv”, și este integral conformă programului actual de dezvoltare economică al Guvernului, scrie Infotag, cu referire la un comunicat de presă al reprezentanței BM în Republica Moldova.

Acest parteneriat se va baza pe trei piloni: „Guvernanța economică”, „Guvernanța serviciilor” și „Dezvoltarea competențelor”.

Cadrul de parteneriat prevede sprijin financiar din partea Grupului Banca Mondială prin intermediul mai multor instrumente, printre care: finanțare de la Asociația Internațională pentru Dezvoltare, Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

„Noul nostru parteneriat cu Moldova va viza abordarea problemelor de guvernanță, care afectează performanța și responsabilizarea sectorului public, precum și mediul de afaceri” , a declarat directorul regional al BM pentru Belarus, Moldova și Ucraina, Satu Kahkonen.

Republica Moldova a aderat la Banca Mondială în anul 1992. De atunci, peste $1 mlrd. au fost alocați pentru mai mult de 60 de operațiuni în țară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include nouă proiecte active, totalul angajamentelor constituind $358,5 mil.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău